Opslagruimte verzekeren: hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer u spullen opslaat, hoewel het tijdelijk is, wilt u wellicht wat extra zekerheid. Huurt u een opslagruimte bij Opslag Berkelland, dan is het belangrijk dat u zelf voor een degelijke verzekering zorgt. Als huurder bent u verantwoordelijk voor het verzekeren van de goederen. Ondanks dat wij werken met 24/7 camerabewaking en alleen de huurder over een sleutel en een alarmtag beschikt, kan het alsnog belangrijk zijn om uw inboedel te verzekeren. 

Opslag Hal Verwarmd Opslag Berkelland

Een geïsoleerde, droge en verwarmde hal

Camerabewaking 24/7

24/7 camerabewaking

Laad- en Losdock Opslag Berkelland

Laad- end losdock
met heftruck aanwezig

Inboedelverzekering: ook voor uw opslagbox?

U kunt ervoor kiezen om uw opslagruimte via uw (bestaande) inboedelverzekering te verzekeren. Sommige verzekeraars verzekeren uw inboedel als de spullen in een externe opslagruimte staan, in plaats van bij u thuis. Kijk wel goed na of dit ook het geval is bij uw inboedelverzekering of bekijk of u dit tijdelijk aan kunt passen. 

Heeft u nog geen inboedelverzekering en beschikt u toch over waardevolle goederen, dan kan dit verstandig zijn. Bekijk bij het afsluiten van een verzekering ook meteen of u de goederen in de opslagruimte kunt verzekeren. 

Sommige verhuurders van opslagboxen maken het voor u mogelijk dat u ook meteen verzekerd bent voor de opgeslagen goederen, bijvoorbeeld tot een bepaald bedrag. Bij Opslag Berkelland is dit niet mogelijk, u dient uw goederen zelf te verzekeren.

Wat dekt een inboedelverzekering voor opslagruimtes?

Een inboedelverzekering (voor opslagruimtes) biedt dekking voor schade aan uw bezittingen in geval van onvoorziene gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan brand- en waterschade, maar ook aan diefstal of vandalisme. Beschikt u over een goede verzekering, dan geeft u dit mogelijk wat rust wanneer u bang bent om uw eigendommen kwijt te raken.  

Waar moet u op letten bij het kiezen van een inboedelverzekering?

  • Bepaal de juiste waarde van uw spullen: zorg ervoor dat u een realistische schatting maakt van de waarde van uw bezittingen. Kijk naar de aanschafwaarde en de vervangingskosten bij het bepalen van het verzekerde bedrag.
  • Lees de polisvoorwaarden: neem de polisvoorwaarden goed door, zodat u precies weet welke gevallen gedekt zijn en welke uitsluitingen er gelden. Controleer of de opslag van goederen op een externe locatie is meeverzekerd en of er nog belangrijke vereisten zijn. 
  • Vraag naar specifieke situaties: bekijk of uw verzekering ook dekking biedt voor bijzondere omstandigheden zoals natuurrampen of schade als gevolg van klimaatbeheersingssystemen.
  • Beveiliging van de opslagruimte: Controleer of uw verzekeraar specifieke beveiligingseisen heeft voor de opslagruimte, zoals eisen betreft de sloten of alarmen. Het voldoen aan deze vereisten kan van invloed zijn op uw dekkingsniveau.
  • Geef veranderingen in uw situatie door: houd uw verzekeraar op de hoogte van eventuele wijzigingen in uw (opslag)situatie, zoals het toevoegen van nieuwe items of het wijzigen van de locatie.

Het gaat natuurlijk om het huren van een tijdelijke opslagruimte, maar ook dan kan het van belang zijn om voor een degelijke inboedelverzekering te kiezen.

Opslagruimte huren bij Opslag Berkelland

Heeft u vragen over het huren van een opslagbox bij Opslag Berkelland of wilt u meteen een opslagbox huren? Neem gerust contact met ons op of bestel uw container via onze website. U kunt meteen online een reservering maken.

Meubelopslag huren